Uw eerste afspraak bij de mondhygiënist

Wat fijn dat u een afspraak bij ons heeft gemaakt. U heeft de eerste stap richting een gezonde mond al genomen. Wij gaan graag samen met u hiervoor aan de slag.

Wat neemt u mee?

  1. Een geldig legitimatiebewijs
  2. Zorgpas van uw verzekeraar
  3. De contactgegevens van uw tandarts, om mee te corresponderen
  4. Een ingevulde gezondheidsvragenlijst (Deze medische anamnese is een verplicht onderdeel van het patiëntendossier. Deze lijst dient u volledig en naar waarheid te beantwoorden omdat dit van groot belang is om complicaties tijdens tandheelkundige behandelingen en medicijngebruik te voorkomen. Bekend is dat uw algehele gezondheid en uw mondgezondheid elkaar wederzijds beïnvloeden.)

Het eerste bezoek

Bij de eerste afspraak nemen we eerst de algemene gezondheid door aan de hand van de vragenlijst. Vervolgens meten we de status van uw tandvlees en maken eventueel een behandelplan voor de vervolgbehandelingen. Natuurlijk maken we voor het behandelplan een begroting* zodat u weet waar u aan toe bent. Verder zal een groot deel van de behandeling besteed worden aan voorlichting en instructie: ‘wat is een goede mondhygiëne en hoe kunt u daar zelf voor zorgen?’.

Uiteraard reinigen we uw gebit professioneel. Dit houdt in dat zowel onder als boven het tandvlees tandsteen en tandplak verwijderd wordt. Dit gebeurt tijdens de eerste of volgende afspraken, afhankelijk van de status van uw tandvlees.

Wij zijn geen voorstanders van het ‘even snel uw gebit reinigen’, want als u zelf geen goede mondhygiëne heeft en niet leert om uw mond goed schoon te blijven houden dan vinden wij dit geen zinvolle zorg en zal het u wellicht in de toekomst niet helpen uw eigen gebit te behouden.

* Voor behandelingen boven de € 250,- krijgt u altijd een begroting van de behandelaar. Hierop zijn alle kosten gespecificeerd. Het is raadzaam om vooraf bij uw verzekeraar te informeren of de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wordt. Wij behandelen u alleen als u vooraf akkoord bent gegaan met de begrote kosten.